Dogfather Slot

Dogfather är en slot där hundmaffian har tagit över. Spelet har fem hjul och tjugo spellinjer, och det går att satsa upp till 500 kronor per spelomgång. Hjulen pryds bland annat av sedelbuntar, knogjärn, en revolver med tillhörande ammunition, och en rejäl cigarr med cigarrsnoppare. Hundmaffian leds av den engelska bulldoggen, som bland annat bossar över en mops i kostym, två dobermanns, en tjusig cockerspaniel, och en biffig bullterrier. Det finns en loppa också, men den är en bra symbol och inte något man vill undvika, trots att hundar ju i normalla fall inte brukar gilla att ha loppor.

dogfather

Specialsymboler

Spelets logga

Spelets logga är en vildsymbol. Den kan ersätta någon av de vanliga symbolerna, däremot ersätter den inte loppan eller vattenposten eftersom de är specialsymboler.

Loppan

Om du får minst tre loppsymboler samtidigt, vart som helst på hjulen, belönas du med 13 free spins.

Vattenposten

Du behöver få minst tre röda vattenposter för att bonusspelet ska sätta igång.

Free spins med vinstmultiplikator

Som nämnts ovan krävs det tre loppor för att trigga free spins-omgången. Under free spins gäller en 3x-vinstmultiplikator för myntvinster. Det går att trigga bonusspelet under free spins, men vinstmultiplikatorn gäller inte för bonusvinster.

Alla vanliga myntvinster betalar alltså tre gånger så bra under free spins som normalt. Att trigga free spins-läget kan bli en mycket lönsam historia när man spelar Dogfather.

dogfather slot

Bonusspelet

När du har fått minst tre vattenposter startar bonusspelet Mark Your Territory. Det här är ett bonusspel där det gäller att pinka in reviret som en äkta gangsterhund. Ett dussin vattenposter dyker upp på skärmen efter att de vanliga hjulen har försvunnit, och ditt uppdrag är att klicka på dem du vill använda för att markera ditt revir.

Att satsa på Dogfather

I centrum av kontrollpanelen sitter tre hundskattemärken. Du använder dig av två av dessa för att justera antal spellinjer du vill satsa på och vad som ska gälla för mynten. Det tredje skattemärken är en genväg som du trycker på för att ange att du vill spela med maxinsats.

När alla inställningar är korrekta och du vill köra igång spelet, klicka på hundkexknappen som sitter till höger. Då sätter hjulen igång.

Microgaming

Slotmaskinen Dogfather kommer från Microgaming, en av de största och äldsta speltillverkarna för spelsajter online.

Microgaming har skapat flera slots med hundtema, bland annat:

  • Dogfather
  • Spikes Night Out
  • K9 Kapers
  • Hound Hotel

Spikes Night Out handlar om hundar som spelar poker, och högsta vinsten är 15 000 mynt. Här finns bland annat ett hundhalsband med texten Poker Champ och en matskål som pryds av orden All In.

K9 Kapers är en romantisk slot som handlar om kärleksparet Butch och Fi-Fi. Tankarna går helt klart till Lady & Lufsen. Det finns ett bonusspel av kuragömma-typ där Butch försöker nosa upp Fi-Fi och du får hjälpa till genom att föreslå var hon kan vara. Butch är en vildsymbol och Fi-Fi är en spridningssymbol.

Hound Hotel utspelar sig på ett lyxhotel för hundar, och bland gästerna hittar vi bland annat den piprökande terriern och den pimpinetta pudeln. Dashing Wilds kan dyka upp slumpvis för att förvandla en vinstlös spelomgång till en vinstrik. Om du lyckas trigga bonusspelet får du välja mellan hotellrumsdörrar på olika våningsplan och se vad som döljer sig bakom.